Archeologische bodemsanering

Onze bodem is een rijk historisch archief. Onder onze voeten bevinden zich de resten van ons gezamenlijke verleden. Op het moment dat u een nieuwe ontwikkeling plant, is het mogelijk dat u aandacht moet besteden aan het in kaart brengen van de eventuele archeologische waarden in de bodem en de behoudenswaardigheid hiervan.

Wanneer u een onderzoeksverplichting heeft (karterend booronderzoek, proefsleufonderzoek IVO-P, Archeologische begeleiding of opgraving)  en de archeologische werkzaamheden moeten worden uitgevoerd in verontreinigde grond, of binnen een ernstig geval van bodemverontreiniging, ontstaat een bijzondere situatie, enerzijds is daar de Monumentenwet en het archeologisch werkveld, anderzijds geldt de Wet Bodembescherming en het bodemsaneringsregiem. Een volgende specialiteit van BM BodemManagement is hiermee geboren; de archeologische bodemsanering.

BM brengt de beide werkvelden bij elkaar en zorgt voor een vlekkeloze en kostenefficiënte uitvoering van de archeologische werkzaamheden in vervuilde grond. Respect voor ons archeologisch verleden, aandacht voor de aanwezige bodemvervuiling en gezond en veilig werken.

BM voert de archeologische werkzaamheden in vervuilde grond uit volgens de KNA, BRL7000 en CROW132 door erkende personen en bedrijven. 

Benieuwd naar archeologie in vervuilde grond? Neem contact met ons op.

archeologie-in-verontreinigde-grond
archeologische-bodemsanering-02
archeologische-bodemsanering-03
archeologische-bodemsanering-04
archeologische-bodemsanering-05
archeologische-bodemsanering-06

 

Contactgegevens

De Kreek 6
4906 BB Oosterhout (NBr)
T 085 273 35 44
F 085 273 35 45
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kwaliteitskeurmerk

Kwaliteitskeurmerk