Grondwatersanering

Eén van de gevolgen van een bodemvervuiling kan zijn dat deze ook het grondwater verontreinigd. Vooral als sprake is van mobiele bodemverontreinigingen in een goed doorlatende bodem kan het grondwater verontreinigd raken. Daarnaast kan het grondwater direct verontreinigd raken vanuit een industrieel proces of lekkage van leidingen.

Hoe de grondwaterverontreiniging ook ontstaat; BM BodemManagement is dè specialist en kan u helpen met de juiste oplossing voor het saneren van grondwaterverontreinigingen.

BM past hiervoor de zogenaamde pump-and-treat methode toe binnen de BRL SIKB 7000, protocol 7001. Verontreinigd grondwater wordt opgepomp en vervolgens gereinigd in een reinigingsinstallatie. Deze waterzuiveringsinstallatie wordt door BM projectspecifiek samengesteld, op basis van de soort grondwaterverontreiniging, het beoogde rendement en het te verwachten hoeveelheid opgepompd grondwater. Reiniging van het grondwater vindt vervolgens afhankelijk van het beoogde saneringsresultaat plaats met een oliewaterafscheider, filters, striptoren, actieve kool, ionenwisselaar of biorotor.

Na reiniging wordt het grondwater geloosd op oppervlaktewater, op vuilwaterriool of weer geïnfiltreerd in de bodem. 

Benieuwd naar wat BM voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

grondwatersanering-01
grondwatersanering-03
grondwatersanering-04

 

Contactgegevens

De Kreek 6
4906 BB Oosterhout (NBr)
T 085 273 35 44
F 085 273 35 45
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kwaliteitskeurmerk

Kwaliteitskeurmerk