Tijdelijke uitplaatsing

In sommige gevallen van bodemverontreiniging biedt het voordelen om de verontreinigde grond tijdelijk uit te plaatsen. Er is dan sprake van werkzaamheden volgens de BRL SIKB 7000, protocol 7004.

Tijdelijke uitplaatsing (TUP) kan, als voldaan wordt aan een aantal voorwaarden, een interessante bodemsaneringsvorm zijn, omdat op een relatief snelle en goedkope manier gewerkt kan worden. De verontreinigde grond hoeft niet van uw locatie afgevoerd te worden en hiermee worden de kosten van bodemsanering gereduceerd. Voordat u de bodemverontreiniging tijdelijk kunt uitplaatsen moet wel eerst een bus melding verricht worden.

Het tijdelijk uitplaatsen van grond wordt veelvuldig toegepast bij archeologisch bodemonderzoek of archeologische waardering van een locatie. Het kan ook noodzakelijk zijn bij het uitvoeren van diverse civieltechnische werkzaamheden aan de ondergrondse infrastructuur zoals onderhoud of vervangen van kabels, leidingen, rioleringen, duikers en funderingen als deze zich in verontreinigde grond bevinden. Na het ontgraven van de uitgeplaatste vervuilde grond breng je deze grond weer terug in de ontgraving onder dezelfde bodemomstandigheden zonder dat de grond een bewerking heeft ondergaan. 

BM BodemManagement is gecertificeerd voor het uitvoeren van tijdelijke uitplaatsingen en is in het bezit van de BRL SIKB 7000, protocol 7004. BM kan de werkzaamheden waarbij een tijdelijke uitplaatsing van verontreinigde grond noodzakelijk is direct voor u uitvoeren.

Daarnaast wordt BM BodemManagement door een groeiende groep niet-gecertificeerde collega-aannemers gevraagd als aanvulling op het eigen team als er sprake is van tijdelijke uitplaatsingen van bodemvervuiling. BM treedt in die gevallen op als gespecialiseerd onderaannemer en voegt afhankelijk van de behoefte van het collega-bedrijf kennis, mensen, materiaal en materieel toe.

Het uiteindelijke doel van BM blijft in alle gevallen gelijk; het bewerkstelligen van een vlekkeloze, veilige en kostenefficiënte bodemsanering.

BM helpt u graag bij tijdelijke uitplaatsing van verontreinigde grond. Neem contact met ons op!

Contactgegevens

De Kreek 6
4906 BB Oosterhout (NBr)
T 085 273 35 44
F 085 273 35 45
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kwaliteitskeurmerk

Kwaliteitskeurmerk