Interview met Arnold van der Knaap

Het is zeer prettig saneren met BM BodemManagement

Interview met Arnold van der Knaap

De situatie

Toen de schoonmoeder van Arnold van der Knaap naar een verzorgingshuis ging, werd het ouderlijk huis te koop gezet. Een probleem: de oude loods achter het huis bevatte asbest en de grond was sterk verontreinigd. Toen een serieuze koper zich aandiende, werd afgesproken om de loods te slopen en de bodemvervuiling aan te pakken.

Uit de opgevraagde offertes koos Arnold van der Knaap voor BM Bodemmanagement: “BM BodemManagement had een goed verhaal en de ingediende offerte was het meest inzichtelijk.”

“We hadden een lastig project, want vooraf was de omvang van de bodemverontreiniging onduidelijk”, vertelt Arnold van der Knaap. Een ingenieursbureau nam monsters en maakte een inschatting. Op basis daarvan zijn voor sloop en de bodemsanering offertes aangevraagd, zodat maar één partij de klus uitvoerde.

“BM was de enige met een open begroting voor de sloop en saneringswerkzaamheden en gaf een duidelijk overzicht met tarieven. Daardoor wisten we bij BM ontegenzeggelijk waar we aan toe waren als de klus groter zou worden dan de inschatting vooraf,” vertelt Arnold van der Knaap.

Achteraf gezien had hij beter het project in twee klussen kunnen splitsen, weet Arnold van der Knaap nu. “Dan hadden we na de sloop de vervuilde grond onder het gebouw eerst beter in kaart kunnen brengen.”

Anneke van Wieren; veiligheidsdeskundige RSK EMN

BM streeft naar perfectie!

Anneke van Wieren is veiligheidskundige (SHEQ officer) voor RSK EMN. Zij zorgt ervoor dat mensen in het veld, de ‘cowboys’, veilig werken. Via RSK EMN kwam Anneke in aanraking met BM BodemManagement.

“Wij zochten een goede partij die aan alle strenge eisen van Shell voldeed en kwamen uiteindelijk bij BM BodemManagement uit. BM begrijpt wat veilig werken inhoudt. Er wordt een continue inschatting gemaakt: hoe gevaarlijk is het werkveld voor de participanten? Daarop stemt BM haar acties af. Wordt er met giftige stoffen gewerkt, dan neemt BM andere veiligheidsmaatregelen dan wanneer de stoffen relatief onschadelijk zijn. Risicogestuurd werken in optima forma!”

Contactgegevens

De Kreek 6
4906 BB Oosterhout (NBr)
T 085 273 35 44
F 085 273 35 45
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kwaliteitskeurmerk

Kwaliteitskeurmerk