BM verwijdert asbestbesmetting in Venlo.

Planvorming en uitvoering bij een asbestbesmetting in een gebied van ruim 3000 m2
Omschrijving

Tijdens de sloop van een pand in Venlo gaat het tijdens de sloop mis met de in het pand aanwezige onbekende asbest. Door omstandigheden en per abuis raakt het asbest vermengd met het bouw- en sloopafval dat vrijkomt bij de sloop. Het werkt wordt vervolgens door de overheid stilgelegd. In totaal is er sprake van een asbestbesmetting in een gebied van ruim 3000 m2.

BM BodemManagement en Wouters Odiliapeel worden door de probleembezitter bij het werk betrokken om de asbestbesmetting schoon te maken.

BM stelt het plan van aanpak op, dat wordt goedgekeurd door het bevoegd gezag. Samen met Wouters Odiliapeel gaat BM vervolgens aan de slag om klus te klaren. BM en Wouters begeleiden het project voor de probleembezitter tot het asbest besmette gebied weer wordt vrijgegeven door de overheid. De gecertificeerde asbestverwijdering wordt uiteindelijk uitgevoerd door Sloopbedrijf Oosterhout.

De asbestbesmetting is opgeruimd en de sloop van het pand kan zonder verdere problemen verder worden afgerond. De locatie is klaar voor de nieuwe functie in de toekomst!

Kernactiviteiten

  • Opstellen plan van aanpak
  • Afstemmen van de plannen met de bevoegde overheid
  • Opruimwerkzaamheden certificatieschema asbestverwijdering
  • Scheiden en opruimen asbesthoudend afval

Specificaties
Opdrachtgever:
Wouters Odiliapeel BV
Plaats:
Venlo
Uitvoeringsperiode:
Juni-juli 2020
Kernactiviteiten
Asbestsanering in grond / puin
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?