Sanering olietank bij particulier woonhuis

De oude brandstoftank onder de oprit van onze particuliere opdrachtgever moest netjes verwijderd worden.
Omschrijving

BM BodemManagement voert ieder project met dezelfde bevlogenheid en aandacht uit. Groot, klein het maakt niet uit.

Zo ook bij deze particuliere opdrachtgever die ons benaderde voor het uitvoeren van een tanksanering. Onder de oprit naast zijn woning bevond zich een ondergrondse brandstoftank die niet meer in gebruik was. Deze tank was hem een doorn in het oog en moest worden schoongemaakt en verwijderd volgens het boekje. Ook het leidingwerk moest schoongemaakt en uit de grond gehaald worden inclusief de vulleiding op de muur. Onze opdrachtgever maakte zich vooral zorgen om de rommel die de verwijdering van de ondergrondse tank zou geven. Zeer begrijpelijk allemaal.

BM heeft de ondergrondse tank verwijderd en de tuin netjes en de opdrachtgever tevreden achtergelaten. Alles in één dag en binnen het gestelde budget.

Vraag van de klant:

Verwijdering van een ondergrondse tank inclusief afwerking van de locatie.

Oplossing door BM:

Grote of kleine projecten verdienen dezelfde aandacht. Vaak zijn de kleine projecten op kleine projectlocaties het lastigst om uit te voeren. BM besteedt daarom veel aandacht aan het contact met de klant. We starten niet voor we duidelijk hebben wat de wensen en verwachtingen van de klant zijn. Hebben we dit scherp dan zorgen we dat alles netjes wordt voorbereid. Alles moet in één keer kloppen als we bij de klant op de locatie komen.

In dit geval zijn de tank en de ondergrondse leidingen schoongemaakt en onder certificaat verwijderd. Vervolgens is de kuil aangevuld met schoon zand, is de tuin hersteld en het grind weer netjes schoon teruggeplaatst. Tot slot is het grind netjes aangeharkt. Het zijn de details die het werk maken.

Eindresultaat:

Het eindresultaat mag er zijn: een tevreden opdachtgever, de tank uit de grond, tuin en grindpad netjes achtergelaten. (Je kunt niet zien hoe de boel hier op zijn kop heeft gelegen). Alles uitgevoerd in één dag binnen het vooraf afgesproken budget. Blije opdrachtgevers en ons land weer een beetje schoner daar doen we het voor bij BM!

Kernactiviteiten

  • Afstemmen van de werkzaamheden met de opdrachtgever
  • Melden van de werkzaamheden bij de overheid/ het bevoegd gezag
  • Materialen uit de tuin apart en schoon in depot zetten
  • Saneren ondergrondse tank volgens de BRL K902/04
  • Afvoeren van de gereinigde tank en inhoud
  • Herstellen van de tuin in de oorspronkelijke staat
  • Overleggen van het officiële tanksaneringscertificaat en verschrotingsbewijs van de tank aan de opdrachtgever

Specificaties
Opdrachtgever:
Meneer Kleinloog
Plaats:
Genderen
Uitvoeringsperiode:
03-09-2021
Kernactiviteiten
Saneren verontreinigde grond, Werken in verontreinigde grond
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?