Archeologische bodemsanering
BM is uw specialist voor het uitvoeren van bodemsaneringen volgens de BRL SIKB 7000 in archeologisch waardevol gebied.

Onze bodem is een rijk historisch archief. Op het moment dat u een nieuwe ontwikkeling plant, is het mogelijk dat u ter plaatse de archeologische waarden in de bodem in kaart moet brengen.

Wat nu als de bodem waarin deze archeologische waarden zich bevinden sterk verontreinig is?

 

BM is uw specialist voor het uitvoeren van bodemsaneringen volgens de BRL SIKB 7000 in archeologisch waardevol gebied.

Wanneer u een onderzoeksverplichting heeft én de archeologische werkzaamheden moeten worden uitgevoerd in verontreinigde grond, ontstaat een bijzondere situatie. Enerzijds is daar de Monumentenwet en het archeologisch werkveld, anderzijds geldt de Wet Bodembescherming en het bodemsaneringsregiem.

Juist in dit werkveld is BM gespecialiseerd. Wij noemen dit archeologische bodemsaneringen.

BM brengt de beide werkvelden bij elkaar en zorgt voor een vlekkeloze en kostenefficiënte uitvoering van de archeologische werkzaamheden in vervuilde grond. Respect voor ons archeologisch verleden, aandacht voor de aanwezige bodemvervuiling en gezond en veilig werken staat bij BM centraal. Dit alles samen met onze netwerk van kundige archeologische partnerbedrijven.

BM BodemManagement treedt op als hoofdaannemer van een archeologische bodemsanering, of als onderaannemer naast een gespecialiseerd archeologisch onderzoeksbedrijf.

BM voert de archeologische werkzaamheden in vervuilde grond uit volgens de KNA, BRL SIKB 7000 en arbeidsomstandighedenwetgeving. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door erkende personen en bedrijven.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?