Werken in verontreinigde grond

Zodra er sprake is van het uitvoeren van werkzaamheden in een vervuilde bodem dan is er sprake van het zogenaamde werken in verontreinigde grond of grondwater. Bij het werken in verontreinigde grond of grondwater kunnen de betrokken personen blootgesteld worden aan de in de grond of grondwater aanwezige milieugevaarlijke stoffen.

Om gezondheidsredenen en vanuit wettelijke verplichting is het dan noodzakelijk dat aan allerlei voorwaarden wordt voldaan en dat er maatregelen genomen worden om de blootstelling aan de bodemvervuiling te voorkomen. Het maatregelenpakket bij het werken in verontreinigde grond wordt onder andere beschreven in de CROW publicatie 132.

Welke maatregelen genomen moeten worden is afhankelijk van de soort en concentratie van de aanwezige bodemverontreiniging. Voor een zware metalen verontreiniging gelden weer andere maatregelen dan voor bijvoorbeeld minerale olie verontreiniging of een asbestverontreiniging. Welke maatregelen noodzakelijk zijn, is afhankelijk van de vast te stellen veiligheidsklasse. Er wordt een onderscheid gemaakt in de mate van giftigheid en brandbaarheid van de aanwezige bodemverontreinigingen.

BM BodemManagement is gespecialiseerd in het werken in verontreinigde grond of met verontreinigd grondwater en kan u van dienst zijn om uw werkzaamheden op een praktische wijze in juiste banen te leiden.

Benieuwd naar wat BM voor u kan betekenen? Neem contact met ons op.

bodemverontreiniging-verwijderen-met-vaccuumwagen
werken-in-verontreinigde-grond-01
werken-in-verontreinigde-grond-02
werken-in-verontreinigde-grond-03
werken-in-verontreinigde-grond-04
werken-in-verontreinigde-grond-05

 

Contactgegevens

De Kreek 6
4906 BB Oosterhout (NBr)
T 085 273 35 44
F 085 273 35 45
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kwaliteitskeurmerk

Kwaliteitskeurmerk